Kuchnia
europejska
Szef kuchni
Sebastian Olczyk
Atmosfera
casual / swobodna
Rok otwarcia
2021
Pomorze Zachodnie to przestrzeń spotkań wód z głębi mórz i tych płynących ze szczytów gór, kraina jezior, wysp, klifów, gęstych lasów oraz rozległych nizin. Pierwszym miejscem, gdzie podróżny przybywający do Szczecina może poznać smaki naszego regionu, jest Restauracja Lokalna.
Tworząc menu, inspirujemy się okoliczną naturą, bo to czas spędzany na jej łonie skusił nas do pokazania, z czego dumne jest Pomorze. A ponieważ Szczecin to miasto z perspektywami, tradycje łączymy z nowoczesnością. Chcemy, by zarówno mieszkańcy, jak i przejezdni znaleźli tutaj chwilę wytchnienia. Żeby Szczecinianie, którzy chwalą dostępną w mieście kuchnię świata i kochali poznali.
W ofercie Restauracji znajdują się potrawy mięsne i wegetariańskie, także dania, które zabierzecie ze sobą na wynos, na przykład do za chwilę odjeżdżającego pociągu. Produkty do kuchni trafiają od lokalnych dostawców. Różnorodność regionu przekładamy na talerz i okraszamy muzyką.
Jesteśmy otwarci dla spontanicznych gości, a także na zorganizowane spotkania jak konferencje czy urodziny. Serdecznie zapraszamy!