Kuchnia
nowoczesna
Atmosfera
casual / swobodna
Rok otwarcia
2013
MOMU
Pieczemy Dymem
Powracamy do początków tradycyjnej kuchni Polskiej, nie zapominając przy tym, o obecnych oraz nadchodzących trendach kulinarnych.
Skupiamy się przede wszystkim na mięsach, bo w tym jesteśmy najlepsi, dzięki naszemu piecu. Ziołowe marynaty, drewno owocowe, długi i kluczowy proces wędzarniczy – wszystko to sprawia, że mają one jedyny w swoim rodzaju, niepowtarzalny smak.
Dodatkowo niesztampowy bar oferujący koktajle na bazie najwyżej jakości alkoholi - zadymianej whiskey czy wędzonemu burbonowi, pozwoli w pełni wczuć się w klimat MOMU.
Oprócz dbania o najwyższą jakość serwowanych potraw stawiamy także na ludzi, dzięki którym jesteśmy. Poprzez współpracę z Artystami mamy okazję gościć weekendową muzykę na żywo, obcować ze sztuką dzięki wernisażom i wystawom zapraszanych przez nas malarzy, grafików, ilustratorów oraz rzeźbiarzy.
MOMU to miejsce, w którym zjesz lunch oraz oraz kolację w niebanalnym położeniu jakim jest Plac Teatralny.