O nasKarieraNa prezentDoświadczenia SpecjalneWeekly
Pomoc
PL
Icon arrow
Znajdź stolik#ChefsMenuFestiwaleMagazyn Weekly
Logowanie
Icon search

Monkey Business

burgery • Kazimierza Brodzińskiego 3, Kraków
Ulubione
Icon text-align-left
Opis restauracji
Kuchnia

amerykańska

Atmosfera

casual / swobodna

Rok otwarcia

2019

Poza klasyczną włoską pizzą zjecie u nas sycącą i jedyną w swoim rodzaju DEEP DISH PIZZĘ w stylu Chicago. Czym się różni? Przede wszystkim jest wielka, jak to potrawy rodem z USA, a ciasto jest z dodatkiem mąki kukurydzianej. Wypiek trwa ok 30 minut w wysokiej formie blaszanej (tzw. deep dish). Najprawdopodobniej danie powstało w latach 40. XX wieku. Jedną z osób pretendujących do tytułu twórcy pizzy chicagowskiej jest Ike Sewell, właściciel i założyciel (1943) Pizzerii Uno znajdującej się na skrzyżowaniu Ohio Street i Wabash Avenue w Chicago. Z czasem specjał stał się popularny, a różni szefowie kuchni zaczęli z nim eksperymentować.
Icon restaurant
Cechy
Icon location-outline
Lokalizacja i dane kontaktowe
  • Logo Food Business Award
  • Logo Aig Multimedia Award
  • Logo E-gazele Award
  • Logo Brief Award
  • Logo Environmentally friendly concept Award