Kuchnia
europejska
Rok otwarcia
1990
Większość z nas bez trudu łączy nazwę restauracja z „restaurant”, co potwierdza jego francuski rodowód. Jednak niewielu wie, iż pierwszy raz termin „restaurant” został połączony z gastronomią w roku 1765 w momencie otwarcia sklepu w pobliżu Luwru. Jego właściciel Pan Boulanger, aby przekonać do swojego sklepu wykorzystał cytat z Ewangelii: „Venite ad me omnes qui gastro labouratis et ego vos restaurabo” i wyrył go na elewacji. Pierwotne znaczenie słowa restauracja jako odświeżenie, przywrócenie do stanu wyjściowego łączyło się z potrawami oferowanymi przez Pana Boulanger’a, czyli consommé – bulionami, które miały przywracać człowiekowi siły.
Jako zespół Karmell utożsamiamy się właśnie z tym znaczeniem restauracji. Pragniemy, aby dzięki serwowanym w Restauracji Karmell potrawom, Nasi goście nie tylko odzyskali utracone siły, ale również spędzili sympatycznie czas. W kuchni korzystamy z rozmaitych aromatów, oraz naturalnych i świeżych składników.
Doskonale zaaranżowane i klimatyczne wnętrze Restauracji Karmell, pozwoli w pełni się zrelaksować. Nasza restauracja to wyśmienita kuchnia oraz profesjonalna i serdeczna obsługa, gotowa sprostać Państwa oczekiwaniom. Dania zachwycają zarówno smakiem i swoim wyglądem.
Zapewniamy profesjonalną obsługę oraz serwujemy wyśmienite potrawy kuchni polskiej i europejskiej.