Kuchnia
amerykańska
Szef kuchni
Przemek Bilski
Atmosfera
casual / swobodna
Rok otwarcia
2014
Rzeźnia to krakowska stolica miłośników dobrego mięsa!
Nasza restauracja mieści się przy ulicy Bożego Ciała 14, w sercu krakowskiego Kazimierza. Serwujemy w niej największe i najlepsze żeberka w Polsce.
Specjalnie wyselekcjonowane mięso od lokalnych dostawców. Tajemne receptury autorskich sosów. To wszystko tworzy niezapomnianą kompozycję smaków i doznań kulinarnych. Przemysław Bilski, nasz Szef Kuchni, swe wybitne umiejętności doskonalił na wschodnim wybrzeżu Australii. Tam, gdzie sztuka grillowania stała się częścią kultury i przyczynkiem do wyśmienitego samopoczucia mieszkańców.
W Rzeźni skonsumujesz też doskonałe steki i burgery w naprawdę zaskakujących kompozycjach smakowych.
Żebro żebrem, ale człowiek pić musi. Jako dopełnienie mięsnej uczty proponujemy orzeźwiające domowe lemoniady, piwa z lokalnych browarów, a dla prawdziwych smakoszy bogatą ofertę najlepszych win.
Gorąco zapraszamy do wizyty w naszej restauracji. Każdego dnia dbamy o ucztę dla Twojego podniebienia. Zajrzyj, a gwarantujemy, że będziesz do nas wracał kopytkując ze smakiem ;)