Kuchnia
chińska
Atmosfera
casual / swobodna
Rok otwarcia
2017
Pochodzenie kaczki po pekińsku sięga około 600 lat wstecz, do Dynastii Ming. Tak jak kucharze ze wszystkich stron Chin zjeżdżali do Pekinu, by gotować dla Cesarza, tak i w Szczecinie zawitali najlepsi kucharze z Mandarin Oriental Group, by gotować dla naszych gości. Kucharze, wyselekcjonowani przez Chińskiego Mistrza Pon Han, który związał się wieloletnią współpracą prawdopodobnie z najstarszym i najbardziej prestiżowym hotelem z całej sieci. Każdy z nich specjalizujący się w innej sztuce kulinarnej pokaże naszym gościom przekrój swoich umiejętności, by podbić wszystkie serca gamą kolorów, smaków i aromatów. Zapraszamy na eksplozję smaków niespotykaną dotąd w Polsce. Mieszanka tradycji i nowoczesności tylko w Restauracji Shanghai Szczecin.
Serdecznie zapraszamy,
Anita Agnihotri i Mariusz Łuszczewski