Kuchnia
europejska
Szef kuchni
Aleksander Maksymilian Kaczmarek
Atmosfera
casual / swobodna
Rok otwarcia
2016
Szarlotta restaurant to lokal prowadzony przez ludzi z pasją, którzy pragną stworzyć miejsce łączące miejski szyk z atmosferą pełną ciepła. Kombinacja smacznej kuchni, świetnie wyposażonego baru i zapachu naszej kawy buduje obraz miejsca, gdzie goście mogą czuć się komfortowo i przede wszystkim-gdzie chcą wracać, bez względu na to czy wpadają na szybką przekąskę w ciągu dnia, raczą się lampką wina wieczorem, czy jedzą obiad wybrany ze skomponowanej z dużą pomysłowością karty dań.
Jest to także firma, której podstawę stanowi zgrany zespół, będący mieszanką osobowości, które nadają charakter „Szarlottcie”. Restauracje prowadzi energiczny pasjonata Krzysztof Ziętkowski
O podniebienia gości dba szef kuchni Aleksander Maksymilian Kaczmarek.