Kuchnia
węgierska
Atmosfera
casual / swobodna
Rok otwarcia
2007
Unikatowa węgierska restauracja w Polsce
Restauracja Tokaj to jedna z nielicznych oryginalnych Restauracji węgierskich w Polsce. Pomysł stworzenia Restauracji zrodził się już w latach osiemdziesiątych, kiedy to Właściciel Restauracji podróżował na Węgry, gdzie raczył się madziarskimi specjałami. Misją naszej Restauracji jest stworzenie takiego miejsca , gdzie możemy zaprezentować kulturę i tradycja węgierską.
Menu na Restaurant Week przygotował dla Państwa Szef Kuchni Attila Toth – rodowity Węgier, który ukończył Wyższą Szkołę Gastronomiczną na Węgrzech. Pracował w węgierskich restauracjach takich jak Hotel Berc i Hungar Hotels. Brał udział w wielu konkursach i występach kulinarnych. Jest z nami od początku powstania Restauracji i do dziś jest odpowiedzialny za smak i potrawy serwowane w naszej Restauracji.
Przepisy na festiwalowe potrawy są inspirowane tradycyjną kuchnią węgierską w połączeniu z sezonowymi produktami, którą Attilla pragnie zaprezentować w nowoczesnej formie. Szef Kuchni komponując menu czerpie inspiracje z potraw, które jadał w dzieciństwie.