O nasKarieraNa prezentDoświadczenia SpecjalneWeekly
Pomoc
PL
Icon arrow
Znajdź stolik#ChefsMenuFestiwaleMagazyn Weekly
Logowanie
Icon search

Tokaj

kolacja • ul. malmeda, 7, Białystok
Ulubione
Icon text-align-left
Opis restauracji
Kuchnia

węgierska

Atmosfera

casual / swobodna

Rok otwarcia

2007

Unikatowa węgierska restauracja w Polsce Restauracja Tokaj to jedna z nielicznych oryginalnych Restauracji węgierskich w Polsce. Pomysł stworzenia Restauracji zrodził się już w latach osiemdziesiątych, kiedy to Właściciel Restauracji podróżował na Węgry, gdzie raczył się madziarskimi specjałami. Misją naszej Restauracji jest stworzenie takiego miejsca , gdzie możemy zaprezentować kulturę i tradycja węgierską. Menu na Restaurant Week przygotował dla Państwa Szef Kuchni Attila Toth – rodowity Węgier, który ukończył Wyższą Szkołę Gastronomiczną na Węgrzech. Pracował w węgierskich restauracjach takich jak Hotel Berc i Hungar Hotels. Brał udział w wielu konkursach i występach kulinarnych. Jest z nami od początku powstania Restauracji i do dziś jest odpowiedzialny za smak i potrawy serwowane w naszej Restauracji. Przepisy na festiwalowe potrawy są inspirowane tradycyjną kuchnią węgierską w połączeniu z sezonowymi produktami, którą Attilla pragnie zaprezentować w nowoczesnej formie. Szef Kuchni komponując menu czerpie inspiracje z potraw, które jadał w dzieciństwie.
Icon restaurant
Cechy
Icon location-outline
Lokalizacja i dane kontaktowe
  • Logo Food Business Award
  • Logo Aig Multimedia Award
  • Logo E-gazele Award
  • Logo Brief Award
  • Logo Environmentally friendly concept Award