Kuchnia
regionalna
Szef kuchni
Dariusz Burzyński
Atmosfera
casual / swobodna
Rok otwarcia
2001
Sezonowe specjały na śląskim stoleㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤㅤ
Katowice
Mamy już 23 lat, ale mamy APETYT na więcej! WunderBAR z założenia jest niemiecką restauracją, ale w naszej karcie nie brakuje dań z kuchni polskiej, śląskiej, czy też europejskiej. Nakarmimy również wegetarianina i osobę skrupulatnie liczącą kalorie. Lejemy prosto z beczki 2 wspaniałe bawarskie piwa.
Kochamy sezonowość polskich produktów. Jest czas w naszej restauracji na truskawki, jagody, szparagi, rabarbar, rydze... Jest czas na boski OKTOBERFEST, który organizujemy już o 19 lat. Jest i czas na GĘSI. Co roku od 11 listopada pieczemy wspaniałe GĘSI - BIAŁE KOŁUDZKIE i uwielbiamy jak nasi goście "ustawiają się gęsiego", po to by raz w roku zasiąść do stołu i zasmakować gęsich przysmaków. Wzrusza nas tradycja śląskich, rodzinnych obiadów. Co niedzielę zapraszamy na rosół, roladę wołową z modrą kapustą i szarlotkę.
Wraz z pierwszymi wiosennymi promieniami słońca otwieramy urokliwy ogródek: sadzimy kwiaty i proponujemy nowe menu oparte na produktach
z naszego lokalnego ryneczku.
Cieszymy się, że uczestniczymy w ciekawym przedsięwzięciu kulinarnym
i jak zawsze staniemy dla Państwa na wysokości zadania, bo przecież nazwa naszej restauracji do czegoś zobowiązuje.... Do smacznego zobaczenia !
*Restauracja wyróżniona w Żółtym Przewodniku Gault&Millau 2016