Kuchnia
nowoczesna
Szef kuchni
Marcin Książka
Atmosfera
casual / swobodna
Rok otwarcia
2018
ŻYWA KUCHNIA to coś więcej niż jedzenie, to styl życia. Bo to, jak jesz, przekłada się na twój życiowy potencjał. Dzięki gotowaniu w niskich temperaturach (poniżej 85 stopni), utrzymujemy biowitalność i energię pożywienia na najwyższym poziomie. Nasza Kuchnia opiera się na jakościowych składnikach z możliwie jak najmniejszą ilością glutenu, całkowicie bez produktów mlecznych ani przetworzonego cukru.
Nasze produkty są w większości organiczne, aktywowane czystą wodą, delikatnie gotowanie na parze, marynowanie oraz poddawane fermentacji. Nie ma w nich polepszaczy ani środków chemicznych - sama natura. Woda, którą wykorzystujemy jest rewitalizowana i przeszła proces osmozy (nie ma w niej chloru ani azotanów).
Nasze dania powstają w momencie, gdy składasz zamówienie. Sosy przygotowujemy ze świeżych ziół i tłoczonych na zimno olejów roślinnych, dodawanych tuż przed podaniem, by zachować ich walory zdrowotne.
To wszystko wydaje Ci się skomplikowane i trudne? Nic bardziej mylnego! Ten sposób gotowania jest szybszy, niż tradycyjny. I o niebo zdrowszy!
Tymczasem spróbuj kuchni, która respektuje prawa natury i fizjologię człowieka. Zobacz, jak zareaguje na nią Twoje ciało. Mamy nadzieję, że będzie Ci wdzięcznie za ten posiłek.
Żywa Kuchnia to idealne miejsce na relaks w przyrodzie. Zdrowa kuchnia, duży parking oraz spokojna i piękna przestrzeń na zewnątrz sprawiają, że ta restauracja jest jednym z najlepiej ukrytych skarbów w Warszawie.
Bon Appetit !